About cimbi 1a6775a147ea462359da505fb9916dff6499f039d337da14780baa3584e6721b

Milyen csapat áll a Cimbi márka mögött?

A Cimbi a ReCreativity Társadalmi Vállalkozás hivatalos márkája. A ReCreativity egy társadalmi vállalkozás, amiben szolgáltatások széles skáláját kínáljuk (képzések, workshopok, coaching, mentorálás) mindig a kreatív újrahasznosítás eszközét használva, melyet készség fejlesztésre használunk. Célunk, hogy a résztvevők kreatív megoldásokat építsenek be mindennapjaikba, és közben környezettudatos attitűdöket sajátítsanak el. ReCreativity: www.recreativity.net

A Cimbi csapata sokat változott az évek alatt. Eredetileg egy tervezőből, egy emberi szakértőből és egy üzletemberből áll. Hozzánk tartozik még pár csodás hölgy, akik a szabásban és a varrásban segítenek. 2012 végén kezdtünk el dolgozni a vállalkozás fejlesztésén, és 2013 őszén adtuk el az első Cimbit. A Cimbi alapító tagjai mind budapestiek.

Jelenleg Földi Barbara – egy személyben szab, varr, veszi fel a megrendeléseket és szolgálj ki a cégek igényeit.

Küldetésünk, hogy jó minőségű, egyedi, újrahasznosított design táskákat és kiegészítőket árusítsunk.

A Cimbi táskák újrahasznosított anyagokból készülnek, színesek, fiatalosak és strapabíróak, hiszen már az alapanyagukat is úgy tervezték, hogy ellenálljanak az időjárás viszontagságainak. Minden darab egyedi, nincs két ugyanolyan táska. Egyediségük és minőségük alkalmassá teszik őket arra, hogy tökéletes kiegészítőként és funkcionális darabként szolgálják tulajdonosukat, akinek fontos a környezettudatosság és az esztétika is – a kettő ugyanis jól megfér egymás mellett. Bővebb információ a FAQ alatt.


Cikkek a Cimbiről

#Tudatos vásárló

#Időtetrisz


Mi az a Cimbi?

Cimbi egy magyar márka, újrahasznosított táskákat és kiegészítőket kínálunk. Termékeinket gyakran csak „Cimbikként” emlegetjük. Szeretnénk, ha a Cimbik vásárlóink mindennapjainak része lenne, csak úgy, mint egy felelősségteljes és megbízható barát minden helyzetben. Szeretnénk, hogy a Cimbid, tényleg a cimbid legyen.

Miből készülnek a Cimbik?

A Cimbi termékek újrahasznosított molinóból, reklámhálókból, bicikligumi belsőből, és biztonsági övekből készülnek. A termékek nem újrahasznosított részei csak a zipzárak, csattok, a cérna és a tépőzár.

Hol vásárolhatok Cimbiket?

Jelenleg csak a webshopon vásárolhatod meg a termékeinket.

Árusíthatok én is Cimbiket a boltomban?

Igen, arra kérünk, hogy ha ilyen terveid vannak, mindenképp vedd fel velünk a kapcsolatot! Szeretnénk minél több helyen jelen lenni Magyarországon és külföldön is. Írj nekünk, felvesszük a kapcsolatot, és megtárgyaljuk a feltételeket!

Mit jelent az, hogy minden Cimbi egyedi?

Gyakran hívjuk fel a figyelmet erre, mert minden egyes Cimbi szó szerint egyszeri és megismételhetetlen. Egyrészt a termékskálánk is igen széles, de emellett – mivel az újrahasznosított anyagok eredeti színét és mintáját megőrizzük – minden egyes darab kézzel készített így valóban lehetetlen két ugyanolyat létrehozni. A design és a szabás mindig ugyanaz egy-egy terméknél, de soha nem fogsz két ugyanolyat találni.

Miért használtok újrahasznosítható anyagokat?

A Cimbi megalapítóinak személyes kötődésük és szenvedélyük van a designhoz és az újrahasznosításhoz. 2-3 évvel ezelőtt kezdtünk el egyszerű bevásárló táskákat varrni molinóból, és egyszerűen megszerettük, mert könnyű vele dolgozni, erős, és rengeteg lehetőséget ad játszani a színekkel, mintákkal. Emellett persze az is nagy előnye a munkánknak, hogy ha nem Cimbikként végzik, ezek a reklámhálók kidobásra kerülnének. A biztonsági övek szintén nagyon erősek, a bicikligumi belső szegélyként használva remekül megtartja a táska formáját. Az utóbbi évben több különböző anyaggal kísérleteztünk, de a molinót, mint elsődleges alapanyagot egyszer sem hagytuk el.

Mennyire tartósak a Cimbi termékek?

Egyrészt a Cimbi termékek nagyon is tartósak, mivel kézzel készülnek és maga a molinó is egy nagyon erős, strapabíró anyag, mivel arra lett tervezve, hogy az épületeken lógjon reklámfelületként szélben, hóban, esőben, kánikulában. Ebből következik, hogy a Cimbi táskád sokáig jó szolgálatot tesz Neked, ha odafigyelsz rá, akár évekig is.

Másrészt, szeretnénk megemlíteni, hogy a molinók nem arra lettek tervezve, hogy táskát csináljunk belőle, így a molinók egy idő után elveszíthetik a színüket, vagy kisebb repedések jelenhetnek meg rajtuk ott, ahol gyakran megtöröd, ettől lesz igazán egyedi és „trendi”.

Miért kávé illatú az új Cimbim?

Mérettől függően, a Cimbiket újrahasznosított kávés zacskókban póstázzuk, ezzel is csökkentve ökológiai lábnyomunkat. Mielött felhasználjuk a zacskókat, mindegyiket alaposan kimossuk és kiszárítjuk mielött terméket rakunk bele. Az új Cimbid enyhe kávé illata normális esetben pár órán belül elmúlik.

Hogyan tisztítsam a Cimbimet?

Mi minden alkalommal letisztítjuk és megszárítjuk a molinókat mielőtt leszabnánk és levarrnánk őket. Ha a táskás vagy pénztárcát kicsit piszkos lenne, egyszerűen töröld át nedves szivaccsal és némi szappannal. Soha ne tedd be a Cimbidet a mosógépbe!

Honnan kapja a Cimbi ezt a sok molinót?

A Cimbi alapanyagát szolgáló molinók eredetileg nagy cégek reklám anyagai voltak, akik szolgáltatásokat, termékeket, rendezvényeket hirdettek Budapesten. Ezeket begyűjteni, szállítani és tárolni gyakran kihívást jelent, mivel a legnagyobb darabok elérhetik a 150 kg-ot is, és ennek megfelelően igen nagyok is. Szerencsére sok cég szívesen adja oda nekünk a molinóját újrahasznosításra a reklámkampány után.

Felajánlhatom a molinót, amit a cégem már nem használ?

Hogyne, nagyon kérünk, hogy ha céged szeretne velünk együtt működni, mindenképp írjatok nekünk! Mindig örülünk még a kisebb szállítmányoknak is, ha van felesleges molinótok, reklámhálótok, bicikligumi belsőtök vagy biztonsági övetek, írjatok nekünk. Általában 1-3 hétbe telik megszervezni az elszállítást, úgyhogy minél hamarabb kapcsolatba kerülsz velünk, annál hamarabb megszabadítunk a nekünk kedves – már nem használt – anyagoktól.

Ajánlhatok termék ötletet?

Igen, nagyon örülünk, ha megosztod velünk, milyen Cimbit szeretnél legközelebb a web-polcon látni. Írj nekünk egy e-mailt és jelentkezni fogunk!